M.E.R. - Myofascial Energetic Release/ Eliberarea Energetică Miofascială

MER este o tehnică terapeutică de bodywork/masaj care se concentrează pe fascia, un țesut conjunctiv asemănător unei rețea care învăluie și susține mușchii, oasele și organele din tot corpul.

Fascia poate deveni tensionată și contractata, creând disconfort, durere și mobilitate limitată. MER își propune să elibereze aceste contracturi, promovând vindecarea fizică și emoțională.

 

Ce este Miofascia?

Myofascial provine din cuvintele latine „myo” pentru mușchi și „fascia” pentru bandă. Fascia este un țesut conjunctiv elastic gros în și în jurul mușchilor, oaselor, vaselor de sânge și nervilor corpului dumneavoastră. Fascia se răspândește pe tot corpul într-o rețea tridimensională care se deplasează neîntrerupt din cap până în picioare și acționează ca un amortizor de șoc în corp.

 

Ce este contractura sau tensiunea miofascială?

În stare sănătoasă, fascia este relaxată și ondulată în configurație, cu capacitatea de a se întinde și de a se mișca fără restricții. Traumele fizice, cicatricile, stresul, microtraumele repetitive, postura proasta sau inflamația fac ca fascia să-și piardă flexibilitatea și acest lucru provoacă restricții și tensiune in restul corpului. Această contractura sau tensiune miofascială nu apare la niciunul dintre testele standard făcute astăzi, cum ar fi RMN, CAT Scan, EMG, X-Ray, etc. Această contractura sau tensiune miofascială este cauza de bază a majorității problemelor de durere cronică care nu au răspuns la intervenție medicală sau chirurgicală tradițională.

 

Care sunt unele dintre problemele asociate cu contractura Miofascială? 

Durerea cronică Probleme postoperatorii Dureri de cap
Dureri de spate Leziuni sportive Fibromialgie
Țesut cicatricial Sindromul oboselii cronice Sciatică
Migrene scolioza Probleme menstruale
Dureri in zona cervicala   Probleme apărute după chimioterapie

 

Trăiește fără durere

MER oferă o abordare unică și eficientă a eliberării durerii. Prin țintirea fasciei, această terapie holistică se adresează atât componentelor fizice, cât și emoționale ale durerii, promovând vindecarea din interior spre exterior. Pe măsură ce mai mulți indivizi descoperă beneficiile acestei tehnici, ea are potențialul de a deveni un instrument esențial în călătoria către recuperare și bunăstare post-traumatica. Indiferent dacă aveți de-a face cu aspecte din trecut sau că doriți să vă îmbunătățiți sănătatea generală și conștientizarea corpului, MER poate oferi o cale către auto-vindecare și restaurare.

 

Cu ce ma ajuta terapia M.E.R./Eliberarea Energetică Miofascială?

M.E.R. a ajutat mulți oameni să își îmbunătățească capacitatea de a funcționa în timpul diferitelor activități, cum ar fi șezut, mers, stat în picioare, condus, treburile casnice, munca la calculator, ridicarea, aplecarea, atingerea, grădinărit, atletism, muncă și activități de agrement.

 

  1. Eliberarea tensiunii:

MER implică presiune profundă și întindere a fasciei pentru a elibera tensiunea și restricțiile. Acest lucru permite o circulație îmbunătățită, ceea ce ajută organismul să elimine toxinele și promovează vindecarea țesuturilor.

  1. Eliberarea emoțională:

Trauma este stocată în organism sub formă de tensiune fizică. Pe măsură ce fascia este lucrată și eliberată, mulți indivizi experimentează o eliberare simultană a traumei emoționale, oferind o cale către vindecarea emoțională.

  1. Ameliorarea durerii:

MER poate atenua durerea cronică abordând cauzele fundamentale ale tensiunii musculare și restricțiilor fasciale. Acest lucru duce adesea la o mobilitate crescută și la o bunăstare fizică generală.

  1. Creșterea conștientizării corpului:

Prin aceasta metoda, indivizii devin mai în ton cu corpul lor, promovând o conștientizare mai profundă a modului în care trauma se manifestă fizic și emoțional.

 

La ce mă pot aștepta de la terapia M.E.R./Eliberarea Energetică Miofascială?

O sesiune practică personalizată de lucru corporal delicat și terapeutic, în timpul căreia fascia este manipulată și întinsă pentru a elibera restricțiile și tensiunea. Această terapie este o formă de artă, iar terapeutul care efectuează eliberarea miofascială poate simți de fapt că organismul răspunde la tratament și poate ușura orice restricții pe care le simte. Adesea, corpul va indica un alt punct pentru tratament, deoarece acel alt punct este o cauză adiacenta a restricției și, prin urmare, genereaza aparitia durerii. Eliberarea miofascială a ajutat mulți oameni să depășească problemele de durere cronică pe termen lung (5-20 de ani), chiar și după ce li s-a spus că trebuie să trăiască cu ea, că este „în capul lor” sau „că nu există nimic care poate fi făcut pentru ei”.

 

Tehnicile folosite in terapia M.E.R

• Masajul țesuturilor profunde (fascia).

• Integrarea posturii

• Eliberarea articulațiilor

• Sensibilitate cranio-sacrală

• Balans energetic

• Sensibilizarea meridianelor energetice

• Ajustări ale coloanei vertebrale

• Relaxare profundă

 

Cât de des ar trebui să beneficiez de terapia MFR? Și cât va dura?

Fiecare persoană este unică si raspunde diferit la acest tip de terapie. Depinde de cât de dens este sistemul său fascial, ce experiențe au făcut ca sistemul său să contracte, să se inflameze. Unii clienți vor ști imediat că aceasta este ceea ce doresc să includă ca parte a programului lor general de sănătate și bunăstare, în timp ce alții se pot atașa de așteptări miraculoase de la un singur tratament.

Vă invităm să renunțați la miracole și așteptări și să fiți pur și simplu în procesul de deblocare a stresului, a traumei, a cicatricilor fizice sau psihologice, a accidentelor, chiar și a dezechilibrelor posturale pe care le-ați putea avea încă de la începutul adolescenței și a dezechilibrelor posturale pe care le puteți avea acumulate din modul în care fiecare si-a folosit corpul+mintea+spiritul. Când renunțați la așteptări, vă permiteti să apară mai multe posibilități.

Când ne vom întâlni, vom evalua și vom începe să înmuiem armura si tensiunile care au fost puse în aplicare de-a lungul timpului. Fiecare sesiune de tratament este diferită, deoarece corpul dumneavoastră va suferi schimbări. Iată câteva îndrumări:

  • Când lucram pentru prima dată, vă rugăm să rezervați 3 întâlniri săptămânale, astfel încât, dacă avem nevoie de timp, acesta este acolo pentru a oferi sistemului dumneavoastră un impuls care se pierde atunci când este prea mult timp între întâlniri inițial. În fiecare sesiune, terapeutul dvs va verifica modul în care sistemul dvs se menține la reechilibrare și unde restricțiile din alte zone vă pot trage înapoi. Vă vom oferi tratament de autoîngrijire pentru a practica între tratamente, care se va schimba în timp pe măsură ce sistemul dumneavoastră se schimbă.
  • Dacă un client se confruntă cu dureri cronice, debilitante de ani și poate decenii, recomandarea ar fi pentru tratamente săptămânale de până la 10 săptămâni. Mulți clienți vor observa că ceva s-a schimbat de la primele 3 ședințe. Alții vor avea nevoie de până la 10 sesiuni, și uneori mai multe, pentru a avea un sentiment de schimbare.
  • În funcție de obiectivele clientului și de modul în care acestea progresează, clientul lucrează cu terapeutul pentru a ajusta frecvența la fiecare două săptămâni, apoi la fiecare a 3-a săptămână până când se ajunge la o întreținere lunară.
  • În cele din urmă, te sprijinim să simți o frecvență care te ajută să te bucuri de felul în care vrei să te miști și să trăiești în corpul tău!

 

Despre terapeut

Am o pregătire avansată și experiență practică în Terapia M.E.R. fiind certificat si acreditat. Am invatat direct cu Satiarthy Peloquin, co-fondator al Masajului de Rebalancing, practicant inca din din 1971. Satiarthy Peloquin a fost terapeutul personal al lui OSHO cu ajutorul caruia a dezvoltat atat Rebalanicng cat si ulterior M.E.R. Folosesc tehnicile de eliberare miofascială pentru a vă evalua starea și a personaliza fiecare sesiune pentru nevoile tale specifice din acel moment.

 

Citește mai multe despre Fascia